Varman ja Spring Housen mielenterveyskuntoutujien työllistymistä edistävä IPS-pilottihanke voitti Rekrygaalan Vuoden rekrytointiteko -palkinnon

Vuoden 2021 Rekrygaala pidettiin Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä 4.11. Kuvassa onnellisia voittajia Varmasta ja Spring Housesta.
Pilottihankkeen tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien työhönpaluuta niin, että työ on keskeinen osa kuntoutumista. Vuoden kestäneessä hankkeessa on jo saatu lupaavia tuloksia.

Varman ja Spring Housen mielenterveyskuntoutujien työllistymistä edistävä yksilöllisen työssävalmennuksen IPS-pilottihanke voitti 4.11. pidetyssä Rekrygaalassa Vuoden rekrytointiteko -sarjan.

- Tuntuu mahtavalta saada tällainen tunnustus. Koen sen isoksi arvostukseksi työlle, jota teemme mielenterveyskuntoutujien tukemiseksi yhdessä kumppaneidemme kanssa. Mielenterveys on yhä tärkeämpi työkykyyn liittyvä teema, ja haluamme olla edelläkävijä osatyökykyisten työurien tukemisessa. Varman ja Spring Housen asiantuntijatiimi on tehnyt IPS-menetelmän onnistuneessa käytäntöön viemisessä uskomattoman hienoa työtä. Rekrytointialan ammattilaisilta saatu tunnustus lämmittää erityisesti mieltä ja kannustaa jatkamaan työtä, iloitsee eläkejohtaja Jyrki Rasi Varmasta.

- Hanke on upea osoitus yhteistyöstä, osaamisesta, innosta, tahdosta ja kunnianhimoisista tavoitteista. Kiitos jokaiselle kuntoutujalle, joka on rohkeasti lähtenyt mukaan, jokaiselle työnantajalle, joka on rekrytoinut asiakkaitamme ja iso erityiskiitos kaikille Spring Housen ja Varman hankkeessa ja taustajoukoissa mukana oleville, liiketoimintajohtaja Sanna Salminen Spring Housesta jatkaa.

Vuoden rekrytointiteko -palkinnon ottivat vastaan Anne Korhonen Varmasta (oik.) ja Sanna Salminen Spring Housesta.

Mielekäs työ kuntouttaa

Yhdysvalloista lähtöisin olevassa IPS-toimintamallissa (Individual Placement and Support) palvelu räätälöidään asiakkaan tavoitteiden ja osaamisen mukaan. Työtä etsitään avoimilta työmarkkinoilta, ja työnhaku käynnistetään nopeasti. Asiakkaalla on oma työssävalmentaja, joka osallistuu työllistymisen tuen kaikkiin vaiheisiin, tukee myös työpaikalla esimiehiä ja työyhteisöä sekä tekee tiivistä yhteistyötä hoitotahon kanssa.

- Faktoihin perustuvaa keskustelua mielenterveydestä on tärkeää lisätä. Toivomme, että saamallamme huomiolla on madaltava kynnys avoimelle keskustelulle mielenterveyden haasteista myös työelämän näkökulmasta. Jokaisella työhön motivoituneella on oikeus olla osallinen yhteiskuntaan työn kautta. Mielekäs työ myös kuntouttaa, Sanna Salminen painottaa.

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa toteutettavassa pilotissa on tällä hetkellä mukana 29 asiakasta, joista kymmenen tilanne on jo edennyt palkkatyösuhteeseen. Tässä vaiheessa pilottia ohjelmaan osallistuneiden asiakkaiden työllistymisprosentti on 34 prosenttia, kun vertailuryhmässä vastaava luku on 13. Menetelmä näyttää siis aidosti edistävän työllistymistä.

Varma pilotoi ensimmäisenä työeläkeyhtiönä Suomessa yksilöllisen työssävalmennuksen (Individual Placement and Support, IPS) versiota, joka huomioi suomalaisen työeläkevakuuttamisen ja sosiaaliturvan reunaehdot. Hanke toteutetaan yhteistyössä valmennusyhtiö Spring Housen kanssa. Varma toteuttaa myös pilottiin liittyvän vertailevan tutkimuksen, jossa selvitetään IPS-mallin vaikutuksia mielenterveyskuntoutujien työhön kiinnittymiseen sekä heidän työ- ja toimintakykyynsä.

Lue lisää IPS-mallista.

Lue Duunitorin verkkosivuilla julkaistu uutinen Vuoden rekrytointiteko -voittajasta.

 

Rekrygaala on työnhakupalvelu Duunitorin vuosittainen tapahtuma, jossa palkitaan rekrytointialan onnistumisia. Rekrytointiteko on teko, jolla on rekrytoinnin keinoin saatu suoraan tai välillisesti aikaan myönteisiä vaikutuksia yksilöiden, yhteisöjen tai yhteiskunnan kannalta. Rekrytointiteko-kilpailussa oli mukana kolme finalistia.

Uutinen
Mielenterveyskuntoutujien yksilöllinen työssävalmennus (IPS) näyttää nopeuttavan työllistymistä myös ammatillisessa kuntoutuksessa
kuntoutus 09.09.2021

Voisit olla kiinnostunut myös näistä