Varmas omkostnadsavgift sänks igen nästa år med upp till 20 % – eftersom vi är det mest solventa pensionsbolaget får våra kunder de högsta kundåterbäringarna

Omkostnadsavgiften, som Varmas arbetsgivarkunder betalar som en del av ArPL-avgiften, kommer att sänkas igen nästa år. Låg omkostnadsavgift i kombination med branschens bästa kundåterbäringar gör Varmas ArPL-försäkringar särskilt prisvärda för kunderna.

Arbetspensionsbolag tar ut en omkostnadsavgift för att täcka kostnaderna för att sköta och verkställa försäkringar. Omkostnadsavgiftens belopp bestäms baserat på effektiviteten i arbetspensionsbolagets verksamhet. För enskilda företag påverkas avgiftsbeloppet bland annat av företagets storlek.

Social- och hälsovårdsministeriet fastställde under sommaren beräkningsgrunden för Varmas ArPL-omkostnadsavgift 2025. Den slutliga procentsatsen för ArPL-avgiften för 2025 fastställs senare i höst.

Även i år är omkostnadsavgifterna lägst hos Varma för tre av fyra finländska företag. I början av 2025 kommer omkostnadsavgifterna att sänkas ytterligare för Varmas kunder, upp till 20 % beroende på företagets storlek.

Tack vare vår solvens kan vi garantera de bästa kundåterbäringarna

Utöver omkostnadsavgifterna påverkas de totala kostnaderna för kundernas ArPL-försäkringar även av kundåterbäringar, som utbetalas på basis av arbetspensionsbolagets solvens.

Varma har en lång historia som det mest solventa arbetspensionsbolaget, vilket innebär att våra kunder också får de högsta kundåterbäringarna. Tack vare vår fortsatt starka solvens har vi goda förutsättningar att betala ut utmärkta kundåterbäringar även i fortsättningen.

Du kunde också vara intresserad av dessa