Varmas omkostnadsavgift sänks igen – Uppskatta din ArPL-avgift för 2025 i Varma Onlinetjänst

Du kan nu uppskatta beloppet av ArPL-avgifterna för 2025 i Varma Onlinetjänst. Du kan till exempel utnyttja prognostjänsten när du budgeterar nästa års ArPL-avgifter. Tjänsten använder alltid den senaste uppskattningen av ArPL-avgiftsprocenten. Varmas omkostnadsavgift kommer att sänkas igen nästa år. Eftersom vi är ett solvent arbetspensionsbolag får våra kunder utmärkta kundåterbäringar.

Det är enkelt att göra en avgiftsprognos i Varma Onlinetjänst. Det enda du behöver för att göra en prognos är en uppskattning över din lönesumma för 2025. Du kan alltid göra en ny avgiftsprognos om den uppskattade lönesumman ändras. I tjänsten kan du även uppskatta summan av ditt företags ArPL-avgifter för det pågående året.

Avgiftsprognosen i Varma Onlinetjänst innehåller:

  • en uppskattning av ArPL-avgiften för hela året
  • uppskattad kundåterbäring och omkostnadsavgift
  • en uppskattning av ArPL-avgiftsprocenten och arbetstagarnas avgiftsdel.

För större arbetsgivare beaktas även avgiftsklassens inverkan i prognosen.

Tjänsten använder alltid den mest exakta uppskattningen av 2025 års ArPL-avgiftsprocent, Varmas omkostnadsavgift och kundåterbäringar. Vi uppdaterar de uppskattade avgiftsprocenten som används i prognosen för 2025 om de justeras under hösten. Ändringen syns i de nya prognoserna som görs efter uppdateringen. Procentsatsen för 2025 års ArPL-avgift fastställs senare i höst av social- och hälsovårdsministeriet.

Så här gör du en uppskattning av ArPL-avgiften i Varma Onlinetjänst

Det är enkelt att använda ArPL-avgiftsprognostjänsten. Så här gör du:

  1. Logga in på Varma Onlinetjänst.
  2. Gå till fliken Prognoser och rapporter under avsnittet Försäkringar.
  3. Välj det årtal som du vill göra en prognos för och klicka på Ställ en ny prognos.
  4. Ange det uppskattade lönebeloppet för prognosåret och klicka på Ställ en prognos.

Varmas omkostnadsavgift kommer att sänkas igen nästa år med upp till 20 %

Tack vare att vi har effektiviserat vår verksamhet ännu mer kan vi sänka vår konkurrenskraftiga omkostnadsavgift nästa år. Detta gynnar dig som kund då du får en lägre ArPL-avgift.

Under åren 2023 och 2024 har tre av fyra finländska företag fått en sänkt omkostnadsavgift som Varmas kund. I början av 2025 kommer omkostnadsavgifterna att sänkas ytterligare för Varmas kunder, upp till 20 % beroende på företagets storlek.

Du får en uppskattning över ditt företags omkostnadsavgift för nästa år genom att göra en avgiftsprognos i Varma Onlinetjänst.

Läs mer i vår nyhet: Varmas omkostnadsavgift sänks igen nästa år med upp till 20 % – eftersom vi är det mest solventa pensionsbolaget får våra kunder de högsta kundåterbäringarna

Det mest solventa arbetspensionsbolaget betalar de största kundåterbäringarna

Kundåterbäringarna som tjänas in under 2024 sänker nästa års ArPL-avgift. Kundåterbäringarna grundar sig på arbetspensionsbolagets solvens. Varma har en lång historia som det mest solventa arbetspensionsbolaget, vilket innebär att våra kunder också får de högsta kundåterbäringarna. Tack vare vår starka solvens har vi goda förutsättningar att betala ut utmärkta kundåterbäringar även i fortsättningen.

Den försäkringsspecifika uppskattningen av kundåterbäringen påverkas också av den uppskattade lönesumman för 2024 och den fond som samlats ihop genom försäkringsavgifterna.

Vad betyder termerna?

Omkostnadsavgiften utgör en del av ArPL-avgiften och behövs för att verkställa arbetspensioner samt sköta försäkringar. Varje arbetspensionsbolag har från och med år 2023 fastställt en egen omkostnadsavgift. Effektiviteten i arbetspensionsbolagets verksamhet påverkar nivån på omkostnadsavgiften.

Läs mer om omkostnadsavgiften

Kundåterbäring är en årlig rabatt på ArPL-avgiften, som grundar sig på arbetspensionsbolagets solvens. Kundåterbäringarna som tjänas in under 2024 sänker nästa års arbetspensionsavgift. Eftersom vi är ett solvent arbetspensionsbolag får våra kunder utmärkta kundåterbäringar. Ju längre försäkringen är i kraft hos Varma och ju mer lön som betalas ut, desto högre kundåterbäring får du. Det lönar sig att ha en långvarig kundrelation med Varma.

Läs mer om kundåterbäringar

Du kunde också vara intresserad av dessa