Työelämän muodonmuutos – Jakso 2: Mielenterveys

Mielenterveyden haasteet ovat erityisesti nykyisin yksi merkittävimmistä työkyvyn riskitekijöistä. Vuonna 2023 Kelan sairauspäivärahan saajista yli kolmasosa sai etuutta mielenterveyssyistä.

Työelämän muodonmuutos -podcastin toisessa jaksossa on vieraana sosiaalipsykologi ja kirjailija Ari Väänänen, joka toimii muuttuvan työelämän ja mielenterveyden aihepiirin tutkimusprofessorina Työterveyslaitoksella. Miksi mielenterveys on noussut yhdeksi työelämän keskeisimmistä ongelmista? Millaisia vaikutuksia mielenterveydellä on työkykyyn? Entä kuinka paljon kyse on medikalisaatiosta? Mitä suomalaisessa työelämässä pitäisi tapahtua, jotta mielenterveyteen liittyvät ongelmat paranisivat?

Kuuntele Ari Väänäsen ja Pauli Forman kiinnostava keskustelu alla tai Soundcloudissa, Apple Podcastissa, Youtubessa tai Spotifyssa.

Avaa toisen jakson litteroitu versio.

Työkyvyn haasteet ja mahdollisuudet muuttuvassa työelämässä

Miten ajankohtaiset ilmiöt muovaavat työelämäämme? Millaisia työkykyriskejä muutos tuo tullessaan?

Tänä syksynä pääset kuulemaan, kun työkykypalveluista vastaava johtajamme Pauli Forma käy syväluotaavia keskusteluita tulevaisuuden työelämän ja työkyvyn näkymistä alansa huippuasiantuntijoiden kanssa Työelämän muodonmuutos -podcastissa.

Kuuntele Spotifyssa

Kuuntele Youtubessa

Kuuntele Soundcloudissa

Kuuntele Apple Podcastissa

Artikkeli
Työkyky tarkoittaa eri asiaa kuin 50 vuotta sitten, ja se näkyy työkyvyttömyystilastoissa
työelämä, työkykyjohtaminen 13.09.2024

Kuuntele myös podcastin muut jaksot!

  • Ensimmäisessä jaksossa on vieraana Virpi Ruohomäki, johtava tutkija Työterveyslaitoksen Työkyky ja työurat -yksikössä. Millaisia hybridityön käytäntöjä suomalaisissa yrityksissä tänä päivänä on? Kuuntele ensimmäinen jakso.
  • Kolmannessa jaksossa Pauli Forman vieraana on liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin kehittäjä, yrittäjä ja hallitusammattilainen Suvi Honkanen. Mitä on työkykyjohtaminen tänä päivänä? Kuuntele kolmas jakso.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä