Nuoret, mielenterveys ja työkyky

Ilmoittaudu mukaan
Ilmoittautuminen päättyy 6.2.2025 klo 11.00
Tämä webinaari on tarkoitettu Varman asiakasyritysten esihenkilöille, hr-johdolle, henkilöstöasioista tai henkilöstön kehittämisestä vastaaville sekä työkykyjohtamisesta ja työterveyshuollosta vastaaville toimijoille.

Nuorten työkyky ja sen haasteet on mediassa sekä työpaikoillakin usein esiin nouseva aihe. Mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt korostuvat nuorten työkyvyttömyyden syissä. Tämä on luonnollista, koska nuorilla on vähän muita vakavia sairauksia.

Nuorten mielenterveysperusteisen työkyvyttömyyden kasvu on kuitenkin aihe, jonka syitä on hyvä ymmärtää paremmin. Tule mukaan webinaariimme kuulemaan asiantuntijanäkemyksiä, millaiset tekijät vaikuttavat nuorten työkykyyn ja miten heidän työkykyään voidaan työpaikalla vahvistaa ja tukea.

Varman asiantuntijat

Auli Airila

Tutkimuspäällikkö, Varma

Auli Airila on tutkimuspäällikkö Varmassa. Aulia innostaa työkykyyn vaikuttavien tekijöiden tutkiminen sekä tutkitun tiedon hyödyntäminen vaikuttavien työkykyä edistävien palveluiden kehittämisessä.

Outi Hartikainen

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, Varma

Outi Hartikainen on Varman työkykyjohtamisen kehityspäällikkö. Hänen tehtävänsä on ymmärryttää yrityksen johtoa ja henkilöstöasioista vastaavia, mitä tarkoittaa strateginen työkykyjohtaminen. Lisäksi Outi vastaa työkyvyttömyyden kustannusten ennaltaehkäisystä ja henkilöstön työkyvyn vahvistamisesta.

Laura Häkkinen

Asiantuntijalääkäri, Varma

Laura Häkkinen työskentelee Varmassa asiantuntijalääkärinä. Hänellä on pitkä kokemus sekä julkisen että yksityisen terveydenhuollon parista. Hän on työskennellyt potilaiden hoidon ja kuntoutuksen, tieteellisen tutkimuksen sekä mielenterveyspalveluiden johtamistehtävien parissa. Työnohjaajana hän on havainnoinut läheltä suomalaisen työelämän haasteita. Laura arvostaa tutkittua tietoa ja on kiinnostunut myös mielenterveyden haasteiden taustalla olevista yhteiskunnallisista ilmiöistä. Koulutukseltaan hän on lääketieteen tohtori, nuorisopsykiatrian erikoislääkäri sekä psykoterapeutti ja työnohjaaja.

Hanna Kieslich

Työkykyjohtamisen kehityspäällikkö, asiantuntijapsykologi, Varma

Hanna työskentelee Varmassa työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä. Asiantuntijapsykologina hänellä on pitkä työkokemus psykologin sekä työterveyspsykologin työkentältä, erityisesti organisaatioiden ja työyhteisöjen haasteiden kohtaamisesta. Hanna tekee ilolla ja intohimolla töitä yritysten ja organisaatioiden parissa kehittäen vaikuttavia ja aitoja ratkaisuja työkyvyn hallintaan. Hanna innostuu johdon, HR:n ja esihenkilöiden tukemisesta sekä työn yhteisöllisen kehittämisen teemoista. Hanna on tulevaisuuden työkykyjohtamisen mahdollisuuksien sekä mieliystävällisen ja toiveikkaan työelämän puolestapuhuja.

Tiia Reho

Asiantuntijalääkäri, Varma

Tiia Reho on Varman asiantuntijalääkäri, jonka päätavoite on kehittää yhteistä ymmärrystä työkykyä tukevista tekijöistä työelämässä sekä työkyvyn tukemisen mahdollisuuksista. Taustaltaan Tiia on lääketieteen tohtori ja työterveyshuollon ja terveydenhuollon erikoislääkäri.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä