Kaikki Varman tuella opiskelevat kuntoutujat saavat meiltä asiakaskyselyn opintojen päätyttyä. Kyselyn tarkoituksena on saada tietoa siitä, kuinka asiakkaamme ovat työllistyneet koulutuksen jälkeen ja kuinka olemme onnistuneet tukemaan heitä.
Valtaosa suorittaa ammattitutkinnon
Marraskuun 2021 ja elokuun 2022 välillä kyselyyn vastanneista kuntoutujista valtaosa, 42 prosenttia, oli suorittanut ammattitutkinnon. Ammatillisen perustutkinnon oli suorittanut 26 prosenttia ja ammattikorkeakoulututkinnon 18 prosenttia.
Vastanneista 71 prosentilla oli työpaikka tiedossa opintojen päättymisen jälkeen. Ammatillisen kuntoutuksen uudelleenkoulutuksen tärkein tavoite, paluu terveydelle sopivaan työhön, on siis toteutunut vastaajajoukossa hyvin.
Tyytyväisyys Varman kuntoutuspalveluiden laatuun oli hyvällä tasolla eli 4,3 (asteikolla 1–5). Opiskelijakuntoutujien avoimista vastauksista näkyy tyytyväisyys tarjottua mahdollisuutta kohtaan:
"Minun kohdallani asiat sujui täysin mutkattomasti, ei ollut mitään valittamista mistään, päinvastoin, yllätyin matkan varrella monessa suhteessa positiivisesti. Koulutus sujui erittäin hyvin ja aikataulussa, kirsikkana kakun päälle allekirjoitin eilen työsopimuksen koulutusta vastaavaan työpaikkaan. Suosittelen kaikille tätä mahdollisuutta ja olen erittäin kiitollinen saamastani avusta ja hyvästä yhteistyöstä teille!"
"Kiitos tuestanne, ilman teitä en olisi päässyt maaliin asti eli saanut ammattitutkintoa."
Lähetimme marras–elokuussa kyselyn 282 asiakkaalle, ja siihen vastasi 88 asiakasta.
Opiskelijakuntoutujat nelikymppisiä
Vuonna 2021 annoimme 997 opiskelun tukemiseen liittyvää ammatillisen kuntoutuksen päätöstä, mikä on noin 30 prosenttia kaikista ammatillisen kuntoutuksen päätöksistä.
Varman kuntoutujilla opiskelu kestää keskimäärin 1,5 vuotta. Opiskelijakuntoutujien keski-ikä on noin 40 vuotta, ja hieman yli puolet kuntoutujista on miehiä.