Kehitä työkyvyn tiedolla johtamista uuden työvälineen avulla

Uusi Työkyvyn tiedolla johtamisen kartoitus -työväline auttaa organisaatioita ymmärtämään, millä tasolla työkyvyn tiedolla johtaminen on ja miten sitä kannattaa kehittää.

Työkyvyn tiedolla johtaminen on toimintatapa, jossa työkykyyn liittyvää tietoa kerätään, analysoidaan, jalostetaan sekä hyödynnetään systemaattisesti päätöksenteossa työkyvyn edistämiseksi ja työkyvyttömyysriskin hallitsemiseksi. Työkyvyn tiedolla johtaminen auttaa kohdentamaan vaikuttavia työkyvyn edistämisen toimenpiteitä oikein.

Asiakasyritystemme käyttöön tarkoitettu Työkyvyn tiedolla johtamisen kartoitus -työväline koostuu kolmesta osiosta:

  • Nykytila-osiossa arvioidaan organisaation työkyvyn tiedolla johtamisen tämänhetkistä tasoa.
  • Mittarit-osiosta saa kokonaiskuvan käytössä olevista työkyvyn mittareista ja mitä jatkossa voisi mitata.
  • Kehittämisen edellytykset -osiossa arvioidaan organisaation kehittämisen mahdollistajia ja esteitä ja tarkastellaan työkyvyn tiedolla johtamisen hyötyjä kohderyhmittäin.

Työväline auttaa myös oivalluttamaan organisaatiossa sisäisesti henkilöstöön liittyvän datan merkitystä työkyvyttömyysriskien alentamisessa.

Uusi työväline löytyy Varma Asioinnin Työkyky-osiosta.

Tiedolla johtamiselle tarvetta ja tuelle kysyntää

Teknologisen kehityksen ansiosta datan keräämisen ja käsittelyn paremmat hyödyntämismahdollisuudet ovat nousseet asiakasyrityksissämme viime aikoina, ja samalla asiakkaillamme on vahva tarve ja halu työkyvyn tiedolla johtamisen kehittämiseen sekä Varman tarjoamaan tukeen.

Uusi työväline on rakennettu asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Kehitystyö sai kimmokkeen yhteisistä pyöreän pöydän tilaisuuksista. Fasilitoitujen keskustelutilaisuuksien teemana oli työkyvyn tiedolla johtaminen, ja niissä oli mukana 50 erikokoista ja eri toimialoilta olevaa asiakasyritystä.

Varma Asioinnin Työkyky-osio tukenasi työkykyjohtamisessa

Varma Asioinnin Työkyky-osion avulla rakennat sujuvan työkyvyttömyysriskin hallinnan prosessin riskien tunnistamisesta kehitystoimenpiteiden toteuttamiseen ja vaikuttavuuden seuraamiseen. Palvelu auttaa tunnistamaan työkyvyttömyysriskit sekä ennaltaehkäisemään ja hallitsemaan niitä oikein kohdennetuilla toimenpiteillä.

Työkyky-osiossa voit esimerkiksi

  • kartoittaa organisaatiosi työkyvyttömyysriskit
  • tarkastella työkykyyn liittyvää dataa ja analyyseja
  • tehdä työkykyjohtamisen toimenpidesuunnitelman.

 

Siirry Varma Asiointiin

Blogi
Työkyky ei ole arvoitus: sitä voi johtaa tiedolla
työkykyjohtaminen 05.09.2024

Voisit olla kiinnostunut myös näistä