Varman hoitokustannusmaksu pienenee jälleen – Tee arvio vuoden 2025 TyEL-maksusta Varma Asioinnissa

Voit nyt tehdä arvion ensi vuoden TyEL-maksun määrästä Varma Asioinnissa. Hyödynnä ennustepalvelua apunasi esimerkiksi ensi vuoden TyEL-maksujen budjetoinnissa. Palvelussa käytetään aina viimeisintä arviota TyEL-maksuprosenteista. Varman hoitokustannusmaksu pienenee jälleen ensi vuonna. Vakavaraisena työeläkeyhtiönä maksamme myös erinomaiset asiakashyvitykset.

Maksuennusteen tekeminen Varma Asioinnissa on helppoa. Ennusteen tekemiseksi tarvitset ainoastaan arvion vuoden 2025 palkkasummasta.  Jos palkkasumma-arviosi muuttuu, voit aina tehdä uuden maksuennusteen. Palvelussa pystyt arvioimaan myös yrityksesi kuluvan vuoden TyEL-maksun määrää.

Varma Asioinnin maksuennuste sisältää:

  • arvion koko vuoden TyEL-maksusta
  • arvioidun asiakashyvityksen ja hoitokustannusmaksun
  • arvion TyEL-maksuprosentista ja työntekijöiden maksuosuudesta.

Suuremmilla työnantajilla ennusteessa huomioidaan myös maksuluokan vaikutus.

Palvelussa on aina käytössä tarkin arvio vuoden 2025 TyEL-maksuprosenteista, Varman hoitokustannusmaksusta ja asiakashyvityksistä. Päivitämme vuoden 2025 ennusteessa käytettäviä arvioituja maksuprosentteja, jos niihin tulee tarkennuksia syksyn mittaan. Muutos näkyy päivityksen jälkeen tehtävissä uusissa ennusteissa. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuoden 2025 TyEL-maksuprosentit myöhemmin syksyllä. 

Näin teet arvion TyEL-maksusta Varma Asioinnissa

TyEL-maksuennustepalvelun käyttö on helppoa. Näin teet arvion:

  1. Kirjaudu Varma Asiointiin.
  2. Mene Vakuutukset-osion Ennusteet ja raportit -välilehdelle.
  3. Valitse, mille vuodelle haluat tehdä ennusteen ja paina Tee uusi ennuste.
  4. Kirjoita arviosi ennustevuoden palkkasummasta ja paina Tee ennuste.

Varman hoitokustannusmaksu pienenee jälleen ensi vuonna jopa 20 %

Edelleen tehostuneen toimintamme ansiosta voimme laskea nykyistä kilpailukykyistä hoitokustannusmaksuamme ensi vuodelle. Asiakkaanamme hyödyt tästä pienempänä TyEL-maksuna.

Vuosina 2023 ja 2024 kolme neljästä suomalaisesta yrityksestä on saanut pienimmän hoitokustannusmaksun Varman asiakkaana. Vuoden 2025 alusta alkaen Varman asiakkaiden hoitokustannusmaksut pienenevät entisestään, yrityksen koosta riippuen jopa 20 %. 

Saat arvion oman yrityksesi ensi vuoden hoitokustannusmaksusta tekemällä maksuennusteen Varma Asioinnissa.

Lue lisää uutisestamme: Varman hoitokustannusmaksu pienenee jälleen ensi vuonna jopa 20 %:lla – vakavaraisimpana eläkeyhtiönä maksamme myös korkeimmat asiakashyvitykset

Vakavaraisin maksaa korkeimmat asiakashyvitykset

Vuodelta 2024 kertyvät asiakashyvitykset alentavat ensi vuoden TyEL-maksua. Asiakashyvitykset perustuvat työeläkeyhtiön vakavaraisuuteen. Varmalla on pitkä historia vakavaraisimpana työeläkeyhtiönä. Se on tarkoittanut asiakkaillemme korkeimpia asiakashyvityksiä. Vahvan vakavaraisuutemme ansiosta meillä on hyvät edellytykset maksaa erinomaiset asiakashyvitykset myös tulevina vuosina. 

Vakuutuskohtaiseen arvioon asiakashyvityksestä vaikuttavat myös vuoden 2024 arvioitu palkkasumma ja vakuutusmaksuista kertynyt rahasto.

Mitä tarkoittaa?

Hoitokustannusmaksu on työeläkkeiden toimeenpanoon ja vakuutusten hoitoon tarvittava TyEL-maksun osa. Kukin työeläkeyhtiö on vuodesta 2023 alkaen määrittänyt oman hoitokustannusmaksunsa. Hoitokustannusmaksun tasoon vaikuttaa työeläkeyhtiön toiminnan tehokkuus.

Lue lisää hoitokustannusmaksusta

Asiakashyvitys on TyEL-maksuun vuosittain annettava alennus, joka perustuu työeläkeyhtiön vakavaraisuuteen. Vuodelta 2024 kertyvät asiakashyvitykset alentavat ensi vuoden työeläkemaksua. Vakavaraisena työeläkeyhtiönä maksamme erinomaiset asiakashyvitykset. Mitä pidempään vakuutus on voimassa Varmassa ja mitä enemmän palkkoja maksetaan, sitä enemmän saat asiakashyvityksiä. Pitkäaikainen asiakkuus Varmassa kannattaa.

Lue lisää asiakashyvityksistä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä