Varma Suomen aktiivisin työpaikka -finalistiksi

Varmalaisia yhteiskuvassa kuntosalilla kahvakuulavälineiden kanssa.
Kiitos kaikille varmalaisille, jotka ovat osallistuneet arjen aktiivisuuden edistämiseen!
Varma pääsi finalistiksi Suomen aktiivisin työpaikka -kilpailussa. Varmalaisten työkykyä tuetaan eri tavoin, ja liikunnalla on kokonaisuudessa tärkeä rooli.

Suomen aktiivisin työpaikka (SAT) -kartoituksessa organisaation henkilöstöliikunnan tilaa arvioidaan yhdeksällä osa-alueella. Liikunnan aluejärjestöjen ja Olympiakomitean asiantuntijat valitsivat finalistit korkeimmat pistemäärät saaneista organisaatioista, ja voittaja julkistettiin Urheilugaalassa.

- Oli hienoa saada tunnustus henkilöstöliikunnan eteen tehdystä työstä ja päästä finaalikolmikkoon jännittämään lopullista Urheilugaalassa kerrottua tulosta. Suunnittelemme liikuntaa ja arjen aktiivisuutta yhteistyössä työterveyshuollon ja liikuntapalvelukumppaniemme kanssa sillä näkökulmalla, miten mahdollisimman moni voisi osallistua liikuntataustasta riippumatta ja omalla tavallaan. Varmassa jokainen on parhaimmillaan omana itsenään, ja tämä pätee myös liikuntaan ja aktiivisuuteen. Tarjoamme tukea ja mahdollisuuksia saumattomasti eri elämäntilanteisiin, niin työkykyä kuntouttavaan liikuntaan kuin urheiluunkin. Käytännössä varmalainen voi esimerkiksi tavata työfysioterapeutin tai personal trainerin ja hyödyntää erilaisia vapaa-ajan harrastamisen palveluita. Kannustamme myös arkiliikuntaan ja työn tauottamiseen, avaa Varman henkilöstöliikuntaa suunnitellut HR-asiantuntija Laura Autio.

Liikuntaohjelmaa on tarjolla sekä yksilökäyttöön että tukemaan yhteisöllisyyttä.

- Erityisesti lajikokeilut sekä omatoimiset verkkovalmennukset ovat osoittautuneet suosituiksi. Järjestämme ajoittain myös liikunnallisia haasteita, joissa tiimit pääsevät kisailemaan keskenään, Autio kertoo.

Urheilugaala-tilaisuus käynnissä Jäähallissa.

Voittaja ratkesi Urheilugaalassa. Onnittelemme ensimmäiselle sijalle tullutta Keskoa!

Liikunnan merkitys ulottuu fyysistä hyvinvointia pidemmälle. Teemaan saamme asiantuntemusta myös talon sisältä työkyvyn asiantuntijoilta, jotka tutkivat muun muassa työkyvyn ilmiöitä ja auttavat asiakasyrityksiämme työkyvyttömyysriskin hallinnassa.

- Fyysinen aktiivisuus on tutkimusten mukaan laajasti yhteydessä työkykyyn liittyviin seikkoihin, kuten esimerkiksi mielenterveyteen, palautumiseen sekä tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin, kertoo työkykypalveluista vastaava johtaja Pauli Forma.

Siitä, että työpaikat tukevat aktiivisuutta, hyötyvät Forman mukaan kaikki, työntekijät hyvinvoinnin näkökulmasta ja työnantajat vähentyneiden poissaolojen ja parantuneen työsuorituksen näkökulmasta. Tämä on tunnistettu myös Varman oman henkilöstön keskuudessa. Oleellista on tukea hyvinvoinnin eri osa-alueita kattavasti, koska ne nivoutuvat tiiviisti toisiinsa, toteaa HR-päällikkö Eeva Reponen.

- Kun työikäinen väestö viettää tuntuvan osan ajastaan työssä tai työmatkalla, on merkittävää, voidaanko aktiivisuutta tuoda mukaan työpäiviin, Forma sanoo.

Tavallisen arkipäivän aktiivisuuden lisäämisen merkitys on korostunut entisestään etä- ja tietotyön yleistymisen myötä.

- Johdon sitoutumista ja esimerkkiäkin tarvitaan, jotta työyhteisön ilmapiiri koetaan liikuntaan kannustavana. Kokouksissa ja niiden välissä voi ottaa tavaksi välillä seistä, jaloitella ja verrytellä. Ihmisiä voidaan myös kannustaa kävelypalavereihin. Keinoja on monia, ja pienilläkin arkisilla askelilla pääsee eteenpäin, Reponen korostaa.

- Fyysisen aktiivisuuden merkitys työkyvylle on kiistaton. Siksi haluamme työeläkeyhtiönä tukea varmalaisten liikkumista ja kannustaa aktiivisuuteen muitakin yrityksiä, rohkaisee Ihmiset ja kehittäminen -toiminnon johtaja Mikaela Öberg.

Varmalaisten liikuntapalvelut kantaa nimeä Liiku Varmasti -ohjelma. Tutustu ohjelmaan Urheilugaalan videolta.

Suomen aktiivisin työpaikka

Suomen aktiivisin työpaikka -kartoituksessa henkilöstöliikunnan tilaa mitataan yhdeksällä osa-alueella. Yli 50 prosentin kartoituspisteillä organisaatio saa Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin, ja finalistit valitaan korkeimmat pisteet saaneista. Kartoituksessa Varma pärjäsi etenkin osa-alueilla, jotka liittyivät yhteistyöhön työterveyshuollon kanssa, liikuntaolosuhteiden järjestämiseen, liikuntamahdollisuuksien viestintään ja aktivointiin sekä seurantajärjestelmiin.

Uutinen
Varma on yksi Suomen aktiivisimmista työpaikoista
työelämä, yhtiötietoa 21.02.2024

Voisit olla kiinnostunut myös näistä