Energiateollisuus ry työllistää noin 50 henkeä, joista valtaosa on energia-alan asiantuntijoita. Työ on hyvin itsenäistä, ja sitä pitää pitkälti itse järjestää ja hallinnoida esihenkilön tuella.
– Asiantuntijoiden työkuorma on ollut jo pitkään tiedossa, mutta korona-aika herätti huolen siihen liittyen, kertoo Energiateollisuus ry:n talous- ja hallintopäällikkö Marketta Eggleton, jonka vastuulla ovat myös muun muassa henkilöstöasiat. Vuonna 2021 tehty toimintajärjestelmän auditointi ja henkilöstölle tehty kysely todistivat, että osalla henkilöstöä on haasteita selviytyä työkuormasta, priorisoida työtehtäviä ja säädellä työhön käytettäviä voimavaroja. Asialle haluttiin tehdä jotain. Yksi toimenpiteistä oli koulutus aiheesta esihenkilöille ja henkilöstölle.
Itsenäistä opiskelua ja kokemusten jakamista
Varma ehdotti sopivia sisältöjä Varma Akatemiasta ja kokosi niistä opintopolun Energiateollisuudelle. Kahden kuukauden pituinen opintopolku suunniteltiin niin, että aloituskeskustelun jälkeen järjestettiin kolme henkilöstön yhteistä keskustelua parin viikon välein. Samaan aikaan henkilöstö sai opiskella eri aiheita itsenäisesti Varma Akatemian webinaarien, podcastien ja muiden sisältöjen avulla.
– Sabluuna oli mielestäni hyvä. Sparrailut kollegoiden kanssa ovat hyvä lisä, ettei koulutus jää pelkäksi yksin opiskeluksi, Eggleton kertoo.
Varma Akatemian opintopolku auttoi Energiateollisuuden henkilöstöä nostamaan esiin myös niitä asioita, jotka eivät työarjessa muuten tule esiin. Vastaavia keskusteluja toivottiin järjestettäväksi myös jatkossa. Henkilöstökysely vuoden 2022 lopussa näyttää, onko opintopolku vaikuttanut kokemukseen työkuorman hallinnasta.
Nyt kun Varma Akatemia on tuttu ja koko henkilöstön käytössä, on sieltä Eggletonin mukaan helpompi etsiä itse apua tiettyyn tarpeeseen tai suositella jotain osuutta koko henkilöstölle.