Nyt on vuokraajan markkinat! Kolme syytä vuokrata asunto Varmalta

Kun uusien asuntojen rakentaminen on hiljentynyt, seuraa sitä muutaman vuoden sisällä asuntopula. Varman asuntosijoituspäällikkö kertoo, miksi nyt on hyvä hetki vuokrata asunto.

Etenkin isoissa kaupungeissa on jo jonkin aikaa ollut vuokralaisten markkinat: vapaista asunnoista on alueellisesti ylitarjontaa ja vuokrat nousevat vain maltillisesti. Markkinassa on kuitenkin odotettavissa muutos, sillä rakentaminen on vähentynyt. Uusia kohteita ei valmistu entiseen malliin, vaikka etenkin isoihin kaupunkeihin muuttaminen jatkuu.  
 
”Viime vuosina uusia kohteita on rakennettu tiiviiseen tahtiin ja on syntynyt kokonaan uusia kaupunginosia. Tarjontaa on ollut paikoitellen enemmän kuin kysyntää, mutta se tulee tasaantumaan ajan kanssa. Tämä voisi tapahtua muutenkin, mutta rakentamisen nopea hiipuminen vauhdittaa sitä ja tasapaino voi kääntyä päälaelleen”, kertoo Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola
 
Arvioidaan, että uusien asuntokohteiden valmistuminen vähenee rajusti markkinamuutosten myötä. Rakentamisen kääntyminen laskuun tulee johtamaan siihen, että asuntoja on kasvavaan kysyntään suhteutettuna vähemmän tarjolla. Sipolan mukaan tietyillä alueilla tilanne kääntyy jopa siihen, että mieluista asuntoa voi olla vaikea saada, koska niistä on niin paljon kilpailua. Muutos voi näkyä vuokraajalle toisaalta hinnannousuna. Sen vuoksi, jos nyt löytää itselleen sopivan vuokrakodin, kannattaa toimia nopeasti, koska tarjontaa on. 

Varman asuntosijoituspäällikkö Sarianna Sipola

”Nyt kun asuntoja on lähtökohtaisesti runsaasti tarjolla, pääsee valitsemaan hyvästä valikoimasta. Vuokraukseen voi myös liittyä tässä markkinatilanteessa etuja, alennuksia ja tarjouksia, joita voi hyödyntää, kun välttämättä hyviäkään asuntoja ei viedä käsistä samalla tavoin kuin muussa markkinatilanteessa”, Sipola neuvoo. 
 
Hän listaa kolme syytä, miksi vuokra-asunto kannattaa vuokrata Varmalta. 

1. Varma vuokranantaja, jonka tekemistä ohjaa vastuullisuus

Varma on vakaa yhteiskunnallinen toimija, joka on sijoittanut vuokra-asuntoihin jo pitkään osana sijoitustoimintaa, jolla turvataan eläkevaroja. Asuntosijoitussalkussa on noin 4600 asuntoa. Varma valitsee sijoituskohteet tarkkaan ja pitää niistä hyvää huolta ammattimaisten kumppaneidensa kanssa. Varma kerää myös jatkuvasti asiakaspalautetta ja jokaisessa kohteessa tehdään vuosittain toimenpiteitä palautteen pohjalta. 
 
Varmalla on maine luotettavana, isona ja vastuullisena vuokranantajana. Se sijoittaa vuokra-asuntoihin pitkällä aikavälillä, joten vaikka kiinteistökauppoja tehdään aika ajoin, voi Varman vuokra-asunnoissa päästä asumaan vuosikymmeniä ilman katkoksia. Varma on myös vakavarainen toimija, jolla ei ole paljon ulkopuolista lainaa sidottuna asuntoihin, jolloin rahoitusmarkkinan muutokset eivät heijastu vuokralaiselle.  
 
Varma tekee omistamiinsa kiinteistöihin toimenpiteitä suurista maalämpöinvestoinneista arjen pieniin tekoihin vastuullisuuden parantamiseksi, joten asukas voi asuntovalinnallaan pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa merkittävästi. Varma pyrkii myös arvojensa mukaan kohtelemaan kaikkia vuokralaisiaan tasa-arvoisesti. 
 
Lue lisää: Usein kysyttyä Varman asuntojen vastuullisuudesta  

2. Monenlaisia asuntoja hyvillä sijainneilla

Varman vuokra-asuntojen joukossa on kaiken kokoisia koteja yksiöistä kuuden huoneen ja keittiön perheasuntoihin. Asuntoja on myös monen tyylisiä, kuntoisia ja hintaisia, ja niissä on erilaisia ominaisuuksia parvekkeista saunoihin, vanhojen talojen korkeisiin huoneisiin ja ikkunalautoihin, ullakkoasuntojen terasseihin ja kattoikkunoihin, Aika Kotien esteettömyysratkaisuihin sekä uusien kotien moderneihin teknisiin ja visuaalisiin piirteisiin. Moni löytää valikoimastaan sopivan kodin itselleen ja mahdollisesti perheelleen, kumppanilleen tai kämppikselleen.  
 
Suurin osa asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta asuntoja on runsaasti myös Tampereella sekä jonkin verran Turussa, pääkaupunkiseudun kehyskunnissa sekä Lahdessa ja Jyväskylässä. Varma panostaa siihen, että kaikki kohteet olisivat hyvillä sijainneilla toimivien kulkuyhteyksien varrelta ja asukastyytyväisyyskyselyissä korostuukin se, että Varman asukkaat ovat poikkeuksellisen tyytyväisiä kotiensa sijaintiin.  

3. Lukuisat edut ja hyödyt

Lemmikinomistajien ei tarvitse olla huolissaan vuokrakodin saamisesta, sillä Varman asunnoissa lemmikit on sallittu. Monen asumista ja esimerkiksi etätyöskentelyä tai opiskelua helpottaa ilmainen nettiyhteys. Useissa kohteissa on myös yhteistiloja kuten pesutupa, sauna tai kerhohuone, joita asukkaat voivat varata käyttöönsä. Asuntoon ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa, vaan vuokrasopimuksissa on lähtökohtaisesti vain yhden kuukauden irtisanomisaika. Näin ei tarvitse jännittää vuosikausiksi sitoutumista tiettyyn paikkaan, asuntoon tai elämäntilanteeseen. Tästä huolimatta Varman vuokrakodeissa viihdytään keskimääräistä pidempään.  
 
Nykyään myös asunnon vuokraus on tehty helpommaksi ja usean Varman vuokrakodin voit vuokrata suoraan verkkokaupasta vaikka kotisohvaltasi. Toki pääset halutessasi tutustumaan asuntoon paikan päälle ennen vuokrauspäätöstä. 

Vuokraa koti Varmalta

Varman asuntojen vuokrauksesta, asiakaspalvelusta ja isännöinnistä vastaa Colliers Asunnot. Pääset tutustumaan monipuoliseen asuntotarjontaan osoitteessa: colliersasunnot.com/varma

Voisit olla kiinnostunut myös näistä